Salát z červené řepy, jablka a řapíkatého celeru


červená řepaSpoustu dalších báječných receptů
 najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.

Lehký a osvěžující salát z červené řepy je hotový za pár minut. Stačí vzít, nakrájet, zamíchat a je hotovo. Jablko mu dodá šťávu, řapíkatý celer lehkost, svěžest a vůni. A protože nejlepší je lehce odležený, vemte si ho jako skvělou svačinku na piknik.

Suroviny

1 červená řepa1 jablko2 výhonky řapíkatého celeru2 lžičky pampeliškového (nebo jiného) medušťáva z jednoho citronusůl a pepř

Postup přípravy

1) Řepu oloupeme a nastroháme na hrubším struhadle. Z jablka dobře umyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho i se slupkou na drobné plátky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na kousky.


2) Vše dáme do mísy, ihned zalijeme šťávou z citronu, aby jablko nezhnědlo. Nakonec přídáme med, trochu soli a špetku pepře.

3) Salát dobře zamícháme, případně dochutíme a necháme v lednici odležet.

Tip: Pokud si jej berete na piknik, ihned po zamíchání jej naplňte do skleniček, dobře uzavřete, nechte v lednici vychladit a vyražte! V trávě s kouskem dobré cereální bagety se slunečnicovými semínky chutná úplně nejlíp.