Salát s ovocem, mozzarellou a prosciuttem

Smíchejte slanost dobře usušené šunky, sladkost nektarinky a tropického manga a pikantní kyselou chuť citronové zálivky. Získáte osvěžující salát, vhodný pro nastávající jarní počasí. Hotový ho budete mít za pár minut, nemusíte zapínat žádné kuchyňské spotřebiče a navíc si zaručeně pochutnáte. Doplňte sklenkou bílého vína, sektu, nebo ledového čaje, jezte na terase nebo na balkóně a užívejte si rafinovanosti jednoduché kuchyně.

Příprava: 15 minut, vaření/pečení: 5 minut, 2 porce

Suroviny

5+mensi.jpgNa salát:

  • 80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
  • 60 g baby špenátu
  • 1/2 zralého manga
  • 1 zralá nektarinka
  • 1 mozzarella
  • 50 g prosciutta (asi 4 plátky)
  • hrst čerstvého nebo sušeného koriandru

Na zálivku:

  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 dcl olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

1) Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.

4+mensi.jpg2) Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.

3) Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.

4) Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.

5) Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.


Podívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu FRESHBITES, který je poučný, zábavný a inspirativní.