PortoBello burger s pestem z medvědího česneku

12.jpgČerstvé masité steaky portobello, pesto z medvědího česneku, řecký jogurt, čerstvý špenát a osmažená cibulka. Kombinace na které stojí a padá náš vítěz mezi vegetariánskými "hamburgery". Užijte si jaro! Rozmazlete se touhle voňavou večeří!

Suroviny

Na dva burgery:

  • 2 kloboučky velkých portobello žampionů
  • 2 celozrnné (nebo hamburgerové) housky
  • dijonská hořčice
  • pesto z medvědího česneku
  • řecký jogurt
  • 2 plátky tvrdého sýru ementálského typu
  • 1 velká cibule
  • hrst čerstvého listového špenátu
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1) Omyté hlavičky portobello žampionů potřete z obou stran pestem z medvědího česneku a osmažte v oleji na pánvičce z každé strany asi čtyři minuty. Pokud nemáte pesto dostatečně slané, ještě je trochu posolte.

2) Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a v oleji osmažte do zlata.

3) Na dip smíchejte řecký jogurt s pestem z medvědího česneku (množství podle chuti).

4) Rozkrojte housky, spodní stranu potřete dijonskou hořčicí a jogurtovým dipem, přidejte jednu hlavičku portobello a plátek sýru. Navrch dejte osmaženou cibulku, listový špenát a nakonec zakryjte druhou polovinou housky opět potřenou jogurtovým dipem.

4) S chutí snězte!

 

Spousta dalších báječných receptů najdete na food blogu Vyndej mrkev.cz, který je poučný, zábavný a inspirativní.