Portabella

Portabella+1.jpgUvařte si výborný recept od paní Jaroslavy Kadlasové.

Velké žampiony se dají upravit narychlo jako bezmasý steak, taky nahradí hamburger v žemli.

A samozřejmě jsou výborné na plnění, i když lze naplnit i menší kloboučky.

Velice jsem si oblíbila směs sýrovou-vaječnou, dá se použít spousta druhů sýrů včetně zbytečků, pro lepší strukturu se hodí i kus měkkého tvarohu.

Dochucuji třeba bylinkami, česnekem i cibulí. Mám-li výraznější sýry, kořením méně, třeba jen trochou pepře, fádnější sýr se může zas oživit i něčím orientálnějším, kari, chili a co má kdo rád.

Tentokrát jsem na tři velké klobouky spotřebovala půl
hrudkovitého tvarohu, jedno vajíčko a asi 50 - 70 g tvrdého sýra.Portabella+2.jpg Měla jsem zbytek petrželky, ta se sýrem taky dobře ladila.

Zapékací misku jsem jen vytřela olejem a klobouky bohatě naplnila. Zapečené dozlatova a obložené další zeleninou splnily vzorně roli předkrmu. 

Neudělaly by si ostudu ani jako hlavní chod, třeba s bramborovou kaší.

Více receptů naleznete na blogu Vilemínino zátiší.