Polévka z bylinek podle Anuše Kejřové

Polevka+z+redkvickovych+listu+obr.2.jpg

Vyhlašuji nácvik na jaro! Na jarní byliny je ještě brzy, ale už jste slyšeli o polévce z ředkvičkového listí?

Právě jsem dva dosti svěží svazky ředkviček koupila, tak jsem využila
recept od Kejřové ze s. 101. Najdete ho i na blogu nakladatelství Motto,
s jehož podporou vznikl.

Vybrala jsem ty nejhezčí lístky, umyla je a posekala. Byly jich dvě  hrstě.
Do hrnce jsem na rozpuštěný kousek másla hodila listí a  chvilku míchala, zalila vodou a osolila.
Když se chvíli vařilo, přidala  jsem jíšku a povařila. Sladké smetany
jsem 2/3 kelímku přelila do hrnečku a přidala k ní žloutek, vidličkou rozmíchala, nalila do hrnce. Polévku jsem už pak nevařila.


Polevka+z+redkvickovych+listu+obr.4.jpgPro ozdobu jsem do ní dala pár plátků ředkviček, ale musejí
být hodně tenké, aby neklesly ke dnu či při jídle nerušily. Osmaženou housku jsem vynechala, zdála se mi chuťově moc těžká. Polévka je jednoduchá, úsporná, z bylin bude taky dobrá, a třeba ty sedmikrásky, kterých se jednou taky dočkáme, jí budou moc slušet!

Uvařte si recept od paní Jaroslavy Kadlasové. Více receptů naleznete na blogu Vilemínino zátiší.