Petrželová polévka s koprem a medvědím česnekem


final+II.JPGSpousta dalších báječných receptů
 najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.

Levná a rychlá polévka z kořenové petržele, ochucená čerstvým koprem a medvědím česnekem. Zvládne ji uvařit úplně každý a pochutnají si na ní dospělí i děti, vegani i vegetariáni a pokud ji doplníte kouskem uzeného lososa, pak i milovníci ryb. Není potřeba ji nijak zahusťovat, ani zjemňovat mlékem nebo smetanou. A pokud k ní přidáte opečené bagetky, poslouží i jako rychlá večeře.

Suroviny

na polévku

  • 3 - 4 kořenové petržele 
  • 2 brambory 
  • hrst nasekaného kopru
  • hrst nasekaného medvědího česneku
  • sůl, pepř

na bagetky

  • plátky bagety
  • olivový olej
  • hrst nasekaného kopru a medvědího česneku
  • hrubozrnná sůl a pepř
  • olej na opékání

pro milovníky ryb

  • plátky uzeného lososa
  • olivový olej
  • hrst nasekaného kopru a medvědího česneku
  • hrubozrná sůl a pepř

Postup přípravy

1) Brambory i petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přidáme nasekaný kopr a medvědí česnek a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni do změknutí.

2) Polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a podle chuti osolíme a opepříme.

3) V malé mističce rozmícháme olivový olej s nasekanými bylinkami, hrubozrnnou solí a pepřem. Plátky bagety potřeme směsí z obou stran. V pánvi rozpálíme trochu oleje a bagetky krátce opečeme o obou stran.

4) Polévku podáváme ozdobenou koprem spolu s opečenými bagetkami.


Tip navíc

Pokud chcete, naložte si plátky uzeného lososa do oleje, bylinek a koření a nechte alespoň hodinu marinovat. Naloženého lososa přidávejte navrch do hotové polévky.