Pesto z medvědího česneku s mandlemi

8.jpgMevědí česnek - zvaný též lesní česnek - je vlastně Amarylka. A jestli pěstujete Amarylky, asi pochopíte, proč bych ho klidně měla nakvetlý v kuchyni místo pokojovky. Ještě lepší je však na chlebu s lučinou a když vám zbyde, udělejte z něj pesto. Je zdravý a strašně dobrý. Takže jedinná jeho nevýhoda je, že pokud ho nemáte na záhrdce v lese ho jent tak nenajdete a musíte pro něj na farmářský trh.


Suroviny

  •  asi 15 listů medvědího česneku 
  • hrst loupaných mandlí
  • 1-2 lžíce parmazánu
  • asi 3 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl


Postup přípravy

1) Omyté listy medvědího česneku vhoďte do mixéru. Přidejte mandle, parmazán a olivový olej a vše důkladně rozmixujte na hladkou pastu.

2) Osolte a opepřete podle chuti.

3) Snězte! S čerstvou bagetou s domácí pastou nebo třeba v burgru ze žampionů PortoBello


Náš tip

Ve sklenici se dá skladovat v lednici až tři týdny, ale tak dlouho vám tam zaručeně nevydrží. A pokud máte listů nadbytek, jednoduše množství násobte - dvěma, třemi, deseti :)


Podívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.