Pečená řepa s mrkví a cibulkou

9.jpgPodívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.

Když máte sice dost času, ale vůbec nic se vám nechce dělat, tak šup s řepou do trouby. Trouba to upeče za vás a výborný lehký oběd nebo večeře je na stole. Servírujeme teplé jen tak s chlebem, a protože do pekáče se toho vejde víc, než můžete sníst, zbytek strčte do lednice a druhý den si udělejte salát s pečenou řepou za studena.

Suroviny

  • mrkev
  • červená řepa
  • cibule  (vše podle chuti a velikosti pekáče)
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • provensálské koření
  • sůl, pepř
  • balsamikový ocet nebo balsamiková redukce (při podávání)

Postup Přípravy

1) Řepu, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vsypeme do pekáče vyloženého větším kusem alobalu (aby do něho šla zelenina zabalit).


2) Zeleninu v pekáči zakapeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, provensálské koření, trochu nadrobno nasekaného česneku, sůl, pepř a promícháme.


3) Alobal nad zeleninou uzavřeme a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi na 20 - 30 minut.


4) Pečenou zeleninu servírujeme na listovém špenátu, pokapanou balsamikem nebo balsamikovou redukcí, s čerstvým pečivem.

Přejeme dobrou chuť :-)