Pečená cizrna v kořeněné krustičce


9.jpgSkvělé mlsání jen tak k filmu, nebo křupání místo krutonků na salát, výborná výplň do polévky, která vás tak rázem víc zasytí. A přitom ji budete mít hotovou za pár minut. Opečte si cizrnu. Nebudete litovat!


Suroviny
 

  • plechovka cizrny
  • hrst hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení


Postup přípravy


1) Otevřete plechovku s cizrnou, zceďte ji a nechte v cedníku okapat. Můžete ji také osušit papírovou utěrkou.

2) V misce smíchejte mouku, sůl, pepř a červenou papriku.

3) Okapanou cizrnu vsypte do mističky s moukou a kořením a promíchejte, aby se kuličky pořádně obalily směsí.

4) V pánvi rozpalte trochu oleje, vsypte obalenou cizrnu a opékejte do zlata a křupava.

5) Voiala! Servírujte dle chuti a nebo to prostě snězte jen tak!

 

 

Podívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.cz, který je poučný, zábavný a inspirativní.