Kuskus se smaženým banánem a rukolou

Kuskus+se+smazenym+bananem+a+rukolou.jpgRecept na kuskus s banánem je skvělý tip na oběd či večeři pro všechny milovníky sladko-slaných jídel. Pokud vám chutná ananas v čínské restauraci nebo broskev s kuřecím masem, určitě otestujte i tuhle delikatesu. Sladký banán a rukola si s limetou, medem a balsamicovým octem báječně rozumí a neloupané mandle všechno už jenom příjemně doplní.

Suroviny

  • 2 hrnky kuskusu
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 2 banány
  • hrst neloupaných mandlí
  • cca 100 g rukoly
  • 1 limeta
  • olej na smažení
  • strouhanka na obalování
  • balsamicový ocet
  • hnědý cukr/med, sůl a pepř

Postup

1. Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, mísu přiklopíme a pod pokličkou necháme asi deset minut odpočinout.

2. Oloupané banány pokrájíme na silnější kolečka, v misce promícháme se špetkou soli, lžičkou medu nebo hnědého cukru, lžičkou balsamicového octa a trochou limety.

3. Ochucená kolečka banánu obalíme ve strouhance a spolu s neloupanými mandlemi osmažíme v pánvi s trochou rozpáleného oleje. Do zlatova osmažené banány a mandle přendáme zpět do misky.

4. Pánev vytřeme papírovou utěrkou, aby se v ní zbytečně nepřepalovaly zbytky z předchozího smažení, vlijeme trochu oleje, zmírníme oheň, vsypeme rukolu a měkký kuskus, vše ochutíme solí, pepřem, limetou, medem nebo cukrem a balsamicem a chvíli na pánvi mícháme.

5. Do hotového kuskusu vsypeme zpět banány s mandlemi, promícháme, stáhneme z ohně a můžeme podávat.