Kuřecí kapsy se švestkovou náplní

Doba přípravy: 30 minutKureci+kapsa+se+svestkovou+omackou_2.jpg

Doba vaření: 45 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g sušených švestek
  • špetka mleté skořice
  • 4 kuřecí prsíčka
  • 4 ks brambor
  • koření na drůbež
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, mletý pepř

Postup

 Švestky propláchneme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme (cca 5 minut). Scedíme, rozmixujeme a dochutíme mletou skořicí. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nožem do nich uděláme otvor.  Poté je naplníme rozmixovanými švestkami (k usnadnění práce můžeme použít cukrářský, nebo jiný sáček). Párátky naplněné kapsy dobře uzavřeme.  Naplněná prsíčka potřeme kořením. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran osmahneme. Pak je podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka. 

Tip: Pokrm obohatíme o karotku na 4 porce 250g. Karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do vypečené šťávy a mírně orestujeme.  Kapsy na talíři můžeme přizdobit zeleninou (např. listy salátu, rajčaty). Podáváme s pečivem nebo s vařenou rýží.