Krémová pórková polévka

Doba přípravy: 20 minut

Doba vaření: 30 minut

Počet porcí: 4Porkova polevka.jpg

Suroviny

  • 40 g másla
  • 1-2 cibule
  • 1 větší pórek
  • 4 ks brambor
  • 1 stroužek česneku
  • 400 ml mléka
  • 100 ml vývaru (kuřecí, zeleninový)
  • pepř, sůl
  • pažitka

Postup

Očištěnou cibuli najemno pokrájejte, pórek nakrájejte na kolečka a společně s cibulí osmahněte na másle. Oloupejte brambory, nakrájejte na malé kostky, přidejte k cibuli a pórku, restujte dalších cca 5 minut. Postupně přidejte prolisovaný česnek a vlijte vývar a mléko. Vše vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec rozmixujte do jemného krému a krátce povařte. Zdobte najemno nasekanou pažitkou.

Tip: Podávejte s nadrobno nakrájeným opraženým pečivem. Pro zvýraznění chutě okořeňte 1 lžičkou muškátového oříšku.