Karbanátky z bílých fazolí v tomatu a pórku

karb1.jpgNeobyčejné obyčejné jídlo.

Bílým fazolím dodává chuť restovaný pórek a kremžská hořčice.

Podávat můžete tradičně s bramborem a okurkou, nebo fast-foodově v žemli jako hamburger!

 

Suroviny

  • 400 g vařených bílých fazolí v tomatovém nálevu(2 plechovky)
  • 100 g strouhanky
  • 1/2 většího pórku
  • 2-3 lžičky kremžské hořčice
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • strouhanka na obalení a olej na smažení

 

Postup přípravy

1) Fazole zcedíme a rozmačkáme v míse mačkadlem na brambory.Zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme rozležet aby se strouhanka nasákla.

2) Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a na troše oleje krátce orestujeme na pánvi, než změkne. Vmícháme do pasty z fazolí.

3) Přidáme 2 nebo 3 lžíce kremžské hořčice a podle chuti sůl a pepř, vmícháme 1 celé vejce. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Správnou konzistenci máme ve chvíli, kdy jde fazolová hmota jednoduše tvarovat rukama.

4) Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a opékáme na oleji do zlatova.

5) Podáváme s bramborami, nebo v žemli jako hamburger.

 

Spousta dalších báječných receptů najdete na food blogu Vyndej mrkev.cz, který je poučný, zábavný a inspirativní.