Dýňová bábovka

Příprava dýněDýňových receptů jsme vám již představili několik, ale stále mezi nimi chybí něco sladkého. Proto jsme si pro vás připravili překvapivě jednoduchý recept na dýňovou bábovku. 

Dezert, který příjemně překvapí svou lehkostí a jemně kořeněnou chutí. 

Suroviny:

  • 4 větší vejce
  • 240 ml oleje
  • Potřebné suroviny1 lžička vanilkového aroma
  • 350 g krupicového cukru
  • 425 g dýňového pyré nebo rozmixovaného dýňového kompotu
  • 260 g hladké mouky
  • 50 g mletých ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • 1/4 lžičky soli
  • Směs nalejeme do formy3/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • hrst sekaných vlašských oříšků nebo čokolády

Postup: 

Předehřejte si troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku a vysypte ji polohrubou moukou.

V míse šlehejte vejce, olej, vanilkové aroma a cukr asi 2 minuty, nebo dokud směs nenabude a nezesvětlá. Přidejte dýňové pyré a opět prošlehejte.Dýňová bábovka 

Ve druhé míse smíchejte prosátou mouku, vločky, sodu, sůl, prášek do pečiva, koření a nasekané oříšky nebo čokoládu. 

Takto připravenou sypkou směs vmíchávejte do tekuté hmoty z vajec, cukru a pyré.

Dobře promíchejte tak, aby vznikla hladká hmota bez hrudek. Tu pak nalejte do připravené formy a dejte do trouby. 

Bábovku pečte zhruba 50 – 60 minut. Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte.  

Upečenou bábovku můžete "vylepšit" čokoládovou nebo jinou polevou. Nám se osvědčila citronová poleva a zdobení nasekanými pistáciemi.