Domácí kečup paní Němečkové

Doba přípravy: 2,5 hodiny

Doba vaření:  2 hodiny

rajcata.jpgSuroviny

  • 5 Kg rajčat
  • 10 ks jablek
  • 10 ks cibule
  • 5 lžic soli
  • 10 lžic octa
  • 25 stroužků česneku
  • 50 kuliček pepře
  • 20 bobkových listů
  • 25 hřebíčků
  • 10 lžic papriky
  • lžička skořice
  • 1 – 2 červené řepy

Postup

Nejdříve oloupeme jablka a nakrájíme na středně veliké kostky. Cibule, česnek a červenou řepu oloupeme. Pak vše společně (viz suroviny) vaříme 1,5 hodiny. Přidáme 30 dkg cukru, znovu povaříme další půl hodiny.

Směs propasírujeme, rozmixujeme, sterilujeme a zavaříme.

Tip: Koření – pepř, hřebíček a bobkový list společně zavažte do plátna. Tento balíček pak vařte společně s ostatními surovinami.