Čokoládové palačinky s jablky a banány

cokoladove+palacinky.jpgInspirujte se dalšími baječnými recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.cz.

Palačinky, které vás uchvátí! Jsou snadné, stačí pouze ve vašem oblíbeném receptu nahradit část mouky kakaem a delikatesní pochoutka je na světě. Mažte je nutelou nebo karamelovým krémem, plňte je ovocem a nebo je klidně jezte jen tak, protože stejně neodoláte!

Suroviny

Na palačinkové těsto:

  • ½ l mléka
  • 2 velká vejce
  • cca 200 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr (nemusí být)
  • olej na smažení

Na náplň:

  • karamelou pomazánku nebo nutelu
  • 4 banány
  • 2 jablka
  • plátek másla
  • cukr nebo pampeliškový med
  • citronovou šťávu
  • trochu kakaa na ozdobu


Postup přípravy

Palačinky:

1) Do velké mísy nalijte mléko a metličkou v něm rozmíchejte vejce, sůl a postupně i všechnu mouku a kakao na hladké těsto. Těsto můžete připravit i podle vašeho oblíbeného receptu, princip je jednoduchý - nahraďte cca 4 - 5 lžic mouky kakaem.

2) Na plotně rozpalte nepřilnavou nízkou pánev a potřete olejem.

3) Naběračkou na pánev pomalu lijte těsto a krouživým pohybem rozlijte tenkou vrstvu po celé ploše pánve.
4) Palačinku pečte z jedné strany, dokud těsto nepřestane téct a palačinka se tzv. neodlepí od pánve. Poté palačinku otočte a opečte z druhé strany, dokud není řádně propečená. Pozor jen, ať ji nespálíte, na tmavém těstě zrakem hůř poznáte, že je hotovo.

5) Upečte všechny palačinky. Z připraveného množství těsta jich upečete tak 8 – 14 (podle zručnosti při rozlévání těsta a velikosti pánve. Čím zkušenější kuchař, tím tenčí palačinky).

Náplň:

1) Banány nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky a vše zakapte šťávou z citronu, aby vám ovoce nezhnědlo.

2) V rozehřáté pánvi po palačinkách roztopte trochu másla a přidejte ovoce. Zasypte podle chuti cukrem nebo medem a párkrát v pánvi prohoďte, dokud ovoce lehce nezměkne a cukr/med nezkaramelizuje.

3) Palačinky potřete karamelovou pomazánkou nebo nutelou, naplňte ovocem, stočte do ruličky a povrchu zlehka posypte kakaem.

Jezte s radostí a chutí až do úplného přecpání!