Čokoládová pěna s ostružinovým pyré

Nečekejte na 11.jpgléto a vyzkoušejte sladký dezert už nyní. Naspod tekuté ostružinové mňam a na něm nadýchaná čokoládová pěna.
A navrch šlehačka!

Suroviny

  • 4 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 čokoláda na vaření
  • miska ostružin
  • 1 plátek želatiny
  • cukr na ochucení ostružin
  • 2 lžíce vody
     

Postup přípravy


1) Žloutky a vejce dáme do misky nad parní lázeň a pomocí metličky šleháme do husté pěny. Poté odstavíme z plotny a občas prošleháme.


2) Čokoládu na vaření rozpustíme nad parní lázní nebo v mikrovlnce. 3) Polovinu smetany ušleháme na pevnou šlehačku.


4) Ostružiny dáme s cukrem a dvěma lžícemi vody do kastrůlku a rozvaříme na pyré. Rozmačkáme a propasírujeme přes cedník.


5) Do schladlé žloutkové pěny opatrně rozmícháme rozpuštěnou čokoládu (obě směsi by měly mít podobnou teplotu, aby se čokoládová pěna nesrazila) a nakonec vmícháme šlehačku.


6) Plátek želatiny namočíme do vody a poté rozpustíme v mikrovlné troubě (nevaříme).


7)Rozpuštěnou želatinu vlijeme do ostružinového rozvaru.


8) Sklenice naplníme čokoládovou pěnou, přes ni nalijeme ostružinový rozvar se želatinou (proteče dolů) a dáme schladit do lednice nebo do mrazáku (minimálně na 2 hodiny, ideálně do druhého dne).


9) Před podáváním zdobíme zbytkem ušlehané smetany, lázeňskou oplatkou a kakaem.

 

Podívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.