Citrónové těstoviny s tuňákem

final.jpegPodívejte se na další báječné recepty, které najdete na food blogu Vyndej mrkev.czkterý je poučný, zábavný a inspirativní.

Otestujte citrónové těstoviny s tuňákem a vyhutnejte si tak geniálně lehký a chuťově výrazný oběd. Klasická varianta velí smíchat citronovou šťávu a kůru s parmazánem. Pro zvýraznění chuti můžete přidat ještě povařené kousky citronu. K nedělnímu obědu si můžete dovolit i těžší variantu se smetanou a tuňákem.

Suroviny

  • těstoviny
  • tuňák v plechovce
  • 2 citrony (nejlépe BIO)
  • 250 ml smetany
  • hrst petřželky
  • trochu oleje
  • sůl a pepř
  • sýr na ozdobu

Postup přípravy

1) Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje podle návodu al dente.

2) 1 citron nakrájíme na plátky. Rozehřejeme pánev a citron z obou stran zlehka opečeme na troše oleje. Zlehka jej opepříme.

3) Z druhého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

4) V kastrůlku přivedeme k varu smetanu a vaříme ji, dokud své množství nezredukuje zhruba na polovinu. Během varu do ní přidáme nasekanou petržel, citronovou kůru, sůl a pepř. Když získá konzistenci omáčky, odstavíme ji z ohně a vmícháme šťávu z jednoho citronu (pokud nechcete, nemusíte šťávu přidat všechnu).

5) Těstoviny servírujeme s tuňákem, přelité citronovou omáčkou a ozdobené nastrouhaným sýrem.

Přejeme dobrou chuť :-)