Chlebíčky s nivovou pomazánkou a černou čočkou

ReceptIngredience

  • 1 čerstvý sýr Almette
  • kousek Nivy, Gorgonzoly, nebo jiného sýra s modrou plísní
  • hrst černé čočky Beluga
  • špetka petržele
  • 2 šalotky
  • olej na smažení
  • sůl
  • bageta


Postup přípravy

1) Čočku Beluga uvařte do měkka v osolené vodě.

2) Šalotky nakrájíme na půlkolečka a opečeme na oleji do křupava. 

3) Sýr Almette promícháme v misce s kouskem nastrouhaného sýra s modrou plísní a petrželkou.

4) Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pomažeme sýrovnou pomazánkou, posypeme uvařenou čočkou a ozdobíme opečenou šalotkou.

 

Spoustu dalších báječných receptů najdete na food blogu Vyndej mrkev.cz, který je poučný, zábavný a inspirativní.